V BiH protestniki ugrabili prvega politika in zažgali vladno poslopje (foto)

8. Feb 2014 09:02

policisti_ljubljana-150x150Po letih vojne po Balkanu, tisočih žrtvah, nepreglednih ruševinah, je nastopilo obdobje miru. A obdobje, ki bi moralo biti namenjeno okrevanju državljanom po republikah bivše skupne države, se je spremenilo v nočno moro in politične igrice teptanja in in uničevanja državljanov. In danes je po pisanju Don Marka M Balkanski lonac tik pred atomsko eksplozijo …

V zadnjih 3 dnevih se protestniški upori po BiH nezadržno širijo in protestniki vsakodnevno napravijo korak dlje. Revščina in brezposelnost sta poenotila državljane BiH v prve množične proteste v samostojnosti in tako, v značilni BiH raznolikosti narodnosti, skupaj enotno nastopajo Bosanci, Srbi, Hrvati … Cilj protestnikov jasen: želijo nagnati vse politiki, ki so zakrivili trenutno situacijo v BiH.

Tako so včeraj v Brčkem ugrabili župana, ki so ga čez eno uro rešile policijske enote. V Tuzli je preko 10.000 protestnikov okupiralo poslopje vlade Tuzlanskega kantona, pri čemer pa policija ni ukrepala. Bloger stanje v Bosni in Hercegovini še podrobneje opisuje, hkrati pa dodaja nekaj fotografij iz samega prizorišča.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]