“Vlada naklepno krši zakon o javnih uslužbencih”

15. Mar 2017 07:07

Peter Golob, do nedavnega zaposlen na Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ), je bil prisilno premeščen na novo delovno mesto na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP). Glede premestitve je podal tudi pritožbo pristojni Komisiji za pritožbe iz delovnega razmerja (KPDR) vendar ta pritožbi ni ugodila.

Golob se je zato odločil, da na blogu razkrije, kako je vlada oz. Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja skoraj dve leti kršila zakon o javnih uslužbencih.

Vlada oz. KPDR je v tem postopku zavestno opustila svojo zakonsko dolžnost izdaje razveljavitvenega sklepa iz 4. odst. 74. člena ZJU in posledično več mesecev zavestno vzdrževala protizakonito stanje na MOP. Na to sta bila izrecno opozorjena tudi minister Boris Koprivnikar in njegov državni sekretar asis. dr. Nejc Brezovar, vendar nezakonitosti nista odpravila.

KPDR bi lahko po prejetem predlogu za razveljavitev premestitvenega sklepa nemudoma preverila, ali so z odpravljeno odločbo MOP o imenovanju v uradniški naziv dejansko odpadli tudi pogoji za zasedbo uradniškega delovnega mesta na MOP in posledično odločila, da se skladno s 4. odst. 74. člena ZJU razveljavi premestitveni sklep. Namesto tega se je očitno raje odločila zavlačevati z odločitvijo in počakati na dokončnost nove odločbe MOP o imenovanju v naziv. Zaskrbljujoče je… vse podrobnosti v nadaljevanju blogerskega zapisa.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]