Jože P. Damijan: Vlada pripravlja pogoje za korupcijo desetletja!

19. Apr 2017 08:37

Jože P. Damijan v tokratnem blogerskem zapisu opozarja in razkriva namere vlade, ki si po nujnem (ekspresnem) postopku želi sprejeti zakon, ki prinaša potencial za korupcijo v podobnem obsegu kot TEŠ 6 za katerega je Komisija za preprečevanje korupcije izdala negativno mnenje, z argumentom, da zaradi nejasnosti določil vsebuje izrazita korupcijska tveganja.

Situacija v SMC-jevi vladi – s tem ekspresnim hitenjem s korupcijskimi tveganjimi obremenjenim zakonom, navkljub vsem domačim strokovnim in političnim pomislekom in nasprotovanjem – dejansko močno spominja na Madžarsko, kjer Orbanova stranka z večino v parlamentu tudi kot buldožer sprejema najbolj ekstremno radikalne zakone, proti katerim protestirajo tako domače politične stranke, civilno-družbena gibanja kot tuje institucije.

Nič čudnega, da se je SMC-jeva vlada pod vodstvom ustavnega pravnika in univerzitetnega profesorja prava dr. Mira Cerarja spečala s to isto Madžarsko, saj obe sledita istim “orbanovskim” metodam delovanja.

Tej isti Madžarski želi SMC-jeva vlada omogočiti velike zaslužke pri kreditiranju drugega tira, privilegiran dostop do pridobitve del pri gradnji drugega tira, koncesijo v koprskem pristanišču mimo javnega razpisa in privilegiran status pri tovornem transportu na slovenskem javnem železniškem omrežju.

Ključno vprašanje pri tem je, zakaj želi SMC-jeva vlada s koruptivnimi nastavki v zakonu Madžarski to omogočiti? Gre mar za koruptivne dogovore na najvišji ravni? Gre za posel z Orbanom?… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]