Vojna napoved Rusiji

15. Maj 2014 14:57

sergej_lavrovUkrajina naj bi bila po besedah ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova na robu državljanske vojne. Tudi predsedniške volitve, ki so napovedane za 25. maja, bo kot kaže, zelo težko izpeljati na pošten in svoboden način.

Lavrov je v intervjuju, katerega na kratko povzema bloger Petar Karamazov, med drugim dejal, da sankcije Zahoda proti Rusiji zgolj dajejo signal ostalemu Svetu, da je zahod nekredibilen in nezanesljiv partner, saj sankcionira Rusijo za stvari, ki jih ni nikoli naredila. Po priključitvi Krima so namreč stopile v veljavo prve sankcije zaradi Ruske intervencije v Ukrajini, čeprav se ta sploh ni zgodila.

Prebivalci Krima so se, kot je znano, svobodno na demokratičnem referendumu odločili za vrnitev k Ruski federaciji, tam prisotne ruske sile pa so bile nastanjene še od prej in to z ukrajinskim dovoljenjem.

Bloger še spomni na nekatere podobne primere drugih evropskih držav, česar pa zahod ne vidi kot spornega. Interesi EU pri reševanju določenih vprašanj se namreč razlikujejo.

Kot še piše bloger, naj bi EU bila pripravljena tudi na podpis pridružitvenega sporazuma z Gruzijo in Moldovo, kar lahko praktično razumemo kot vojno napoved Rusiji.

Oznake:, , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]