Zakon o volitvah neustaven

15. Maj 2014 13:23

Drzavni-zborPred dnevi je potekala javna predstavitev mnenj o volilnih sistemih. Prisotnih je bilo kar nekaj razpravljalcev med katerimi pa povečini ni bilo tistih, ki bi jih tam pričakovali in lahko dejansko vplivajo na spremembo volilnega sistema.

Bloger Meteor tako v uvodu zapisa piše, da je zanimivo tudi, da niti en izmed podpornikov Zorana Jankovića za premierja leta 2011 ni bil na Javni predstavitvi mnenj o volilnih sistemih. Tam ni bilo tudi moralnih razlagalcev etike, kakor tudi ne večine poslancev. Tudi njih sprememba Zakona o volitvah, niti morebitna sprememba Ustave v zvezi z volilnim sistemom, toliko ne zanima.

Kot dodaja, pa spremembo Zakona o volitvah od leta 2007 zahteva celo Ustavno sodišče, saj naj bi bil omenjeni zakon neustaven. Obenem bloger opozarja, da magnetogram javne predstavitve do danes ni dosegljiv, kljub obljubi predsedujoče predstavitve – Maše Kociper.

Vsi, ki jih tematika zanima pa naj bi imeli tudi zelo hude težave, da bi našli objavljene posnetke javne predstavitve mnenj. Z različnimi pristopi mehke cenzure so na RTV dosegli neverjetno, meni bloger. Zato se je odločil, da bo na blogu objavljal nekaj osnovnih podatkov za dostop do vsebin in povezav izjemno pomembnega dogajanja začenši s povzetki nekaterih govorcev.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]