Volilna prevara pri predsedniku parlamenta EU

14. Jan 2017 09:12

Kot je znano je predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz že novembra lani sporočil, da se umika iz tega položaja saj se namerava vrniti v nemško politiko.

Volitve za novega predsednika bodo 17. januarja.

Za njegovo nasledstvo pa se bo boril bivši belgijski premier in sedanji glavni pogajalec evropskega parlamenta za britanski izstop iz EU Guy Verhofstadt.

 

Toda, kot opozarjajo nekateri tuji mediji, je Guy Verhofstadt utelešenje koruptivne in antidemokratične osebnosti iz ozadja.

Bloger Velenjčan povzema pisanje tujih medijev:

Verhofstadt je od belgijske investicijske družbe Sofina vzel 130.500 EU, od belgijskega ladjarja s plinskimi tankerji Exmar je dobil 60.000 EUR za poslušanje in molk, od nizozemske zavarovalnice APG je z veseljem vzel 42.840 evrov za izboljšanje svoje slabe plače. Kajti od 8.000 EUR  mesečno za sedenje – dodatno tapeciranih samo z nenadzorovanim stroškovnim pavšalom v višini 4.299 EUR mesečno – tak živahen poslanec, kot je Verhofstadt, vendar ne more živeti.

V grški krizi je celih sedem minut nadiral grškega ministrskega predsednika Ciprasa, ne da bi imel kaj pojma, mu očital klientelizem, a hkrati sedel v nadzornem odboru podjetja, ki je profitiralo od privatizacij v Grčiji. EU deluje samo tako: lobiranje in navidezni parlamentarizem določata utrip parlamenta EU. Vse to perfektno simbolizira Guy Verhofstadt.

Ampak tako zelo hvaljeni ‘polnokrvni Evropejec’ Verhofstadt je pri natečaju za predsednika parlamenta napravil napako… več v zapisu bloga.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]