Katero meso je boljše: slovensko, avstrijsko ali madžarsko?

12. Apr 2016 06:07

“Kupujte in jejte domače” je parola, ki jo zadnja leta pogosto slišimo iz marsikaterih ust. To velja seveda tudi pri mesu. Toda ali je meso živali vzrejenih v Sloveniji res bolj kvalitetno od tistega iz avstrijske, madžarske, angleške, itd. prireje? Je res, da je določeno meso na naših trgovskih policah, ki prihaja iz določenih držav EU, v bistvu meso, ki je globoko zamrznjeno že prej kar nekaj časa čakalo, kot vojna rezerva teh določenih držav?

Avtor bloga Prebliski se je nedavno zapletel v pogovor z dvema izkušenima mesarjema, ki delujeta v večjih trgovskih centrih, kjer najdete tudi meso iz mnogih držav EU.

Sam, kot poudarja uvodoma, trditvam, da je domače kvalitetnejše ne verjame povsem. Predvsem zaradi lastnih izkušenj in poznavanja nekaterih praks iz stroke. Kot pravi namreč pozna kar nekaj rejcev, ki živali hranijo ali jim vbrizgavajo razno razne stvari z namenom zmanjšanja stroškov oz. povečanja dobička. Nekaj primerov uvodoma v zapisu tudi predstavi. Enako, kot pravi, se dogaja tudi v poljedelstvu, kjer po mnogih kmetijah prevladuje “kemija”.

A kot priznava bloger naj bi ga na koncu omenjena mesarja vseeno prepričala, da je slovensko meso kljub vsemu boljše od npr. madžarskega ali avstrijskega. S čim, bloger obrazloži v nadaljevanju zapisa.

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]