Skrivnosti trženja po spolu

27. Nov 2016 09:19

Kaj bi se zgodilo, če podjetja svojih izdelkov ne bi več zavijala v roza embalažo s cvetličnimi motivi, ki nam dajejo vedeti, da so za ženske? Verjetno bi prihranili precej denarja.

Proizvajalci so že zdavnaj odkrili trženje po spolu in dobro vedo, kako morajo izdelek zapakirati, da bodo iztržili največ.

Če ste skeptični glede pravih razlik med proizvodi, ki so namenjeni moškim in ženskam, potem spodnji video potrjuje vaše dvome. Odlomek iz avstralske potrošniške oddaje The Checkout razkriva skrivnosti trženja po spolu, ki kljub svetlim barvam in pametnemu oblikovanju, niso lepe.

V videu je razloženo, kako podjetja spreminjajo embalažo proizvodov, da bi pritegnila posebni skupini potrošnikov, moških ali žensk. Izdelki za slednje so ponavadi tudi dražji.

A podjetja morajo biti tudi pri tovrstnem segmentiranju izdelkov po spolu tudi zelo previdna saj se jim pretiravanje lahko kaj hitro maščuje. Eden izmed primerov je stiliziran logotip ptice podjetja Dove,ki ni bil dovolj »moški« za moške potrošnike.

Več zanimivih podrobnosti na blogu Oglaševanje na tehtnici.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]