Fak the Feniks

19. Feb 2018 20:45

Prejšnji teden je bil za slovenske ljubitelje športa poseben. Ne samo zato, ker je Jakov Fak Sloveniji priboril prvo medaljo na letošnjih olimpijskih igrah, ampak tudi zato, ker jo je priboril po tem, ko je tik pred začetkom olimpijksih iger izbruhnila afera okoli nosilca slovenske zastave na otvoritveni slovesnosti.

Vsem tistim, za katere ne vem, kako jim naj rečem, da bi se zavedali, kakšno butalsko afero so zakurili; vsem tistim, ki so mu vzeli možnost, da postane zastavonoša v Pjongčangu; in vsem tistim, ki jih ne morem popljuvati z dovolj prezirljivimi besedami, je Jakov Fak odgovoril na najboljši možni način. Brez besed. Z medaljo!

Upam, da se motim, toda lahko se zgodi, da bo Jakov Fak ostal edini dobitnik nosilec medalje za Slovenijo s tokratnih zimskih olimpijskih igrah. Tudi zato bi si funkcijo zastavonoše najbolj zaslužil.

Ko se je umaknil iz kandidature, je deloval umirjeno, pokončno, dostojanstveno. Pametna poteza, da se je umaknil. Da se ni spuščal na tako nizko raven, ki bi mu jemala energijo. Pa saj mu jo mogoče tudi je… nadaljevanje na blogu Kamien Komunikacije

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]