Kripto je spremenil psihologijo vlaganja

1. Dec 2017 17:07

Kriptomanija je obsedla mnoge. Ob rasti tečajev Bitcoina, BitcoinCasha, Ethereuma in drugih vodilnih kriptovalut, tudi najbolj konzervativni vlagatelji niso ravnodušni. Zato ni nenavadno, da ob mirnem uživanju ob kavi, pri sosednji mizi, slišite pogovor o kriptovalutah.

V »klasičnih« financah obstaja pravilo, ko pri sosednji mizi slišiš za dobro naložbo, je čas, da jo odprodaš. Kako si kriptovalute ne bi zaslužile tolikšnje pozornosti? NEO naprimer, je v prvi polovici letošnjega leta pridobil 25.000% vrednosti. Daleč od Bitcoina,ki je v nadaljevanju leta pridobil le 700%.

Niti približno ne toliko kot Ethereum, druga največja kriptovaluta, 3.554%. Pustimo ob strani donose dosežene na bančni vezavi. Tudi delnice ne pridejo blizu. In pri tem se začne. Ob spremljanju tečajnic , ki jih spremlja že vsak povprečni zemljan, se začnejo apetiti. Kdo ne bi vložil 100 evrov v Bitcoin leta 2010 in imel danes 30 milijonov evrov? Donosi so bili, milo rečeno, abnormalni. Do sedaj jih ni bilo in zelo verjetno jih nikoli več ne bo.

Vendar številke dajo vsakemu povprečnežu občutek, da bi te donose z lahkoto uresničil. Še več, povprečni vlagatelj le spremlja tečajnice in razmišlja o potencialnih donosih. Modruje in si upa vložiti 100 ali 200 evrov, ob tem pa se zanaša na donose, ki so jih realizirali drugi v prejšnjem vlagateljskem ciklu … več (piše: Kripto urednik). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]