Ali lahko amaterski posnetek Igorja Bavčarja v košarkarskem elementu spremeni potek sojenja?

3. Okt 2016 13:23

Prejšnji teden je medije preplavil posnetek Igorja Bavčarja v košarkarskem elementu. Nič nenavadnega, če se nebi Bavčar že skoraj dve leti izmikal zaporne kazni, ki mu jo je sodišče prisodilo v zadevi Istrabenz, ravno na podlagi svojega slabega zdravja. Zanimivo bo videti, kakšne karte bo sedaj iz rokava potegnil Bavčar.

Postavlja pa se tudi vprašanje kako lahko na potek sojenja vpliva amaterski posnetek, ki ni del uradnega dokaznega gradiva in ali je moč sodnici ob teh povsem jasnih dokazih ostati v glavi nekontaminirana in odločati o obdolžencu le na osnovi dokumentov, ki na sodišču veljajo kot dokazno gradivo?

Kot pišejo na blogu Kamien komunikacije previdnost sodišč pri uporabi takšnih materialov gotovo velja in verjamem, da se vsi vpleteni tega zavedajo. Če pade Bavčarjev primer, bodo padale glave, je rekel minister Klemenčič. Sicer odločno, česar smo bili vsi, ki nas ima Igor Bavčar za norca, veseli, vendar tudi nespretno. Zato me skrbi.

Vsekakor pa je povsem jasno, da je igranje košarke zdravega Igorja Bavčarja dokazno gradivo, da ima za norca državo in njen pravni sistem, predvsem pa vse nas, državljane…

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]