Boris Vezjak: Finance znajo pisati le na rumen način

11. Avg 2014 13:25

medja_jogaPred dnevi so Finance objavile članek z naslovom »Za kaj NLB porablja naš denar: bančniki bi se sproščali s transcedentalno meditacijo« v katerem so uporabili fotomontažo šefa uprave NLB Janka Medja v lotos položaju.

NLB je na prispevek odreagirala in nemudoma zahtevala umik omenjene fotografije, češ da je slika skrajno žaljiva in predstavlja nedopusten in protipraven poseg v čast in dobro ime predsednika uprave NLB, kot tudi ugled in dobro ime banke NLB.

Dr. Boris Vezjak ob tem piše, da sicer drži, da fotomontaža objektivno ni bila žaljiva: ne vsebuje namreč nobenega posebnega elementa žaljivosti ali namena zaničevalnosti, nobene primitivne asociacije, nobene vizualne popačitve, za nameček pa ima svoj podlago v odločitvi bančnikov, da se po novem sproščajo z meditacijo in jogo. V tem smislu je upravičena in utemeljena v realnih dejstvih.

Toda po drugi strani so, kot dodaja, šaljivci tudi novinarji Financ saj so se za to, da bi ugotovili, če je njihova fotomontaža šefa uprave v lotos položaju žaljiva, obrnili na joga mojstra ter tako zašli v populistično smešenje.

In kot Vezjak zaključuje svoj tokratni prispevek, so v Financah še enkrat več dokazali, da znajo pisati le na rumen način.

Oznake: , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]