Ilka Štuhec in nova slovenska smučarija brez solz in drame

16. Mar 2017 08:37

Včeraj je Ilka Štuhec osvojila že svoj drugi mali kristalni globus v tej sezoni. In to ne kakršnega koli, gre za globus v kraljevi disciplini smuku. Danes ima priložnost osvojiti še superveleslalomskega.

Ob bleščeči sezoni Ilke Štuhec in nekaterimi odmevnimi uspehi drugih slovenskih smučarjev je Tina Maze, ki je blestela prej in v obdobju katere je bilo ozračje v slovenski smučariji venomer malenkost napeto, dokaj hitro odšla v pozabo.

Pri vsem skupaj pa ne gre samo za uspehe smučarjev, v novem obdobju slovenske smučarije je zaznati tudi spremembo klime in komunikacije.

O primerjavi obdobij Tine Maze in Ilke Štuhec pišejo na blogu Kamien komunikacije:

Že predlani, ko je Tina Maze napovedala premor v karieri — mimogrede: vedeli smo, da je to v resnici slovo —, sem se spraševala, ali bomo še kdaj tako zavzeto gledali tekme alpskega smučanja kot takrat, ko je bila v svetovnem vrhu.

Družinske tradicije so včasih globoko zakoreninjene in jih je težko spreminjati. Lani, ko so se kazale prve nove zvezdice na alpskem snegu, smo vseeno posedali pred TV ekrani in gledali smučanje…

Nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]