Jemen: razmesarjeni in izstradani otroci

3. Okt 2018 07:25

Jemen naj bi bil od leta 2018 namerjen z 18.000 letalskimi napadi s strani koalicije Savske Arabije in Združenih Emiratov. Dve tretjini od vseh tarč so bili civilni objekti.

Humanitarne organizacije poročajo, da so oblasti v Jemnu in koalicija obtožene kršenja mednarodnih zakonov. ZDA in Velika Britanija sta kljub temu leta 2017 odobrili prodajo orožja napadalni koaliciji – ZDA v višini 17 milijard dolarjev in VB v vrednosti okvirno dveh milijard dolarjev. Še bolj natančne številke objavlja Zdravo Slovenija:

Smrtonosni izstrelek stane 100.000 dolarjev, izstreli ga letalo, vredno 20 milijonov dolarjev. Ura leta stane 6000 dolarjev. Izstrelek ubije otroke, ki živijo z manj kot dolarjem na dan v Jemnu. Trenutno številni otroci v Jemnu jedo listje. Ker drugega ni. Kot dih tanki okostnjaki umirajo izstradanim materam v naročju.

Mediji nam ob tem ponujajo drugačne podobe iz sveta pop kulture. Na takšen način namreč ne vidimo dogajanja iz tukaj in zdaj. Zadnja tri leta pa zahodne zaveznice z orožjem zalagajo savdsko koalicijo, ki z genocidno natančnostjo pobijajo ljudi v Jemnu.

V Jemnu vsak dan umirajo otroci zaradi lakote v najhujši agoniji ali pa jih muči kolera ali razmesarijo bombe. Ne zaradi naravne nesreče. Zaradi umazanega pohlepa, zaključuje blogerka.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]