Je Karel Erjavec precenil, da je primeren trenutek za rušenje vlade?

28. Nov 2016 07:07

Kot smo vajeni že iz nekaj prejšnjih vlad se tudi tokrat zdi, da bi lahko bil DeSUS ponovno glavni sprožilec za rušenje vlade.

Karl Erjavec je namreč pred dnevi sporočil, da DeSUS ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc težko zaupa, saj naj bi parafirala stvari, za katere kasneje sploh ne zna povedati, kaj pomenijo.

Zato pričakujejo, da Kolar Celarčeva premierju Miru Cerarju ponudi odstop.

Ali to tudi pomeni, da so na vidiku predčasne volitve?

Nekateri so prepričani, da gre v ozadju za premišljen scenarij, ki nastaja na desnem političnem polu h kateremu naj bi se potihem prištevala tudi Karel Erjavec in Franc Jurša. Tako vsaj trdi bloger Ciafks.

Bloger meni, da prihaja na plan zarotništvo prikritih desničarjev v DeSUS-u. Med njimi sta protagonista prav Karel Erjavec in Franc Jurša in še nekateri njuni najožji sodelavci.

Gre namreč za to, da destabilizirajo sedanjo Vlado RS po vseh sproženih aferah v zdravstvu, ki naj bi dosegli domino efekt in zgražanje ter odvrnili ljudi od udeležbe na predčasnih volitvah in na tak edini možni način z nizko udeležbo ob zvestem volilnem telesu SDS-a, omogočijo prav verjetno zmago ali vsaj možnost za sestavo nove desne vlade, s sodelovanjem DeSUS-a seveda.

Ali pa gre morda v ozadju celo za igro nove okrepljene NSi in DeSUS-a brez celo SDS-a…

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]