Lili Žagar prikrito oglašuje

2. Maj 2014 12:04

prikrito_oglasevanjeNobenega dvoma biti ne more: Lili Žagar prikrito oglašuje. V obsežnem prispevku na portalu Bibaleze, pospremljenem z dolgim video posnetkom, kjer je novinarka sprva pove, da »smo se povabili na obisk«, a izpade, da je Lilina domača kuhinja resnično veličastnih dimenzij, podobnih tistim v prestižnih restavracijah.

Oglaševalske vsebine morajo biti striktno ločene in prepoznavne, razlikovati se morajo od drugih programskih vsebin medija. No, v prispevku na portalu Bibaleze pa se vsi na veliko pretvarjajo, da Lili pač rada kuha in da njih & nekoga to blazno zanima, začenja dr. Boris Vezjak.

Opozarja tudi, da je v resnici osrednji gost oddaje Philipsov Multicooker. Da gre za oglaševanje, ni prav nikjer označeno niti z najmanjšim poudarkom. Toda po njegovem je za omenjeno situacijo odgovoren in kriv urednik oziroma naročnik.

Tako določa tudi Zakon o medijih, ki pravi: Prepovedano je prikrito oglaševanje, ki naj bi prepričalo bralca, poslušalca oziroma gledalca, da v primeru objave posameznega oglasa ne gre za oglaševalske vsebine. Za prikrito oglaševanje odgovarjata naročnik objave in odgovorni urednik. V primeru prikritega oglaševanja velja domneva, da je bilo storjeno z namenom.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]