Najbolj brani blogerski zapisi leta 2017: najbolj je bralce razvnela Tanja Gobec

2. Jan 2018 20:45

Tudi v lanskem letu je pestra slovenska blogerska scena ponudila ogromno odmevnih prispevkov iz vseh področij družbeno-političnega življenja tako v Sloveniji, kot tudi izven.

Zato smo se tudi lani, kot že vsa prejšnja leta, na prvem slovenskem blogerskem časopisu Drugi svet trudili, da bi iz dneva v dan iz množice blogerskih zapisov izluščili tiste najzanimivejše, ter z objavo le-teh v našem mediju pripomogli, da kar največ blogerjev doseže širše bralstvo.

In, kot se ob koncu leta, ko se na vseh področjih delajo nekakšne inventure, spodobi, vam tudi mi predstavljamo deset najbolj branih blogerskih novic lanskega leta.

Deseterica najbolj branih je:

1. Največ pozornosti je lani pritegnila novica o novinarki Tanji Gobec, ki si je pred vodenjem Odmevov očitno privoščila kozarček ali dva rujnega. Avtor bloga, ki je požel največ zanimanja bralcev, je bil znani mariborski filozof, ki v svojih zapisih redno analizira slovensko družbeno, politično in medijsko dogajanje, dr. Boris Vezjak. V svojem zapisu je kritiko usmeril predvsem na urednike oddaje Odmevi.

2. Drugo največjo pozornost je pritegnil sicer satiričen zapis na temo Evrovizije, ki ga je objavil eden izmed najbolj znanih in branih slovenskih blogerjev Don Marko M. V njem se je pošalil na račun slovenskega udejstvovanja na Evrosongu, ki pa očitno še vedno pritegne veliko Slovencev.

3. Lansko leto je veliko pozornosti pritegnil tudi zaključek kariere najboljše slovenske smučarke vseh časov Tine Maze. Slovenci so bili ob zaključku njene kariere ponovno razdvojeni. Svojo kritiko na njen račun je javno objavil novinar in občasni bloger Mirko Mayer, ki je razkril tudi nekaj novinarskih izkušenj s slovensko kraljico smučarskega športa. To je bila tudi tretja najbolj brana blogerska novica leta.

4. Eden izmed dogodkov minulega leta, ki je pritegnil ogromno zanimanja bralcev, je bila tudi tragična smrt igralca Gašperja Tiča. Četrti najbolj brani blog je prav tako prišel izpod prstov novinarja Mirka Mayerja.

5. Takoj po slovesu Tine Maze od smučarske kariere so slovenski ljubitelji smučanja dobili njeno naslednico. Nova športna junakinja Slovencev je postala Ilka Štuhec, v kateri so mnogi prepoznali tudi popolnoma drug karakterni profil, kot pri Tini Maze. O tem so pisali na blogu Kamien Komunikacijeki je bil tudi peti najbolj bran blogerski prispevek lanskega leta.

6. Kot četrti, je bil tudi šesti najbolj brani blog minulega leta spisan na temo tragične smrti igralca Gašperja Tiča. O tragičnem dogodku je poročal novinar in bloger Marijan Zlobec.

7. Da ljudje radi pogledajo v prihodnost je pokazalo izjemno zanimanje, ki ga je pritegnil kitajski horoskop za leto 2018. V slabem mesecu dni je namreč prilezel kar na sedmo mesto letne lestvice. Še vedno pa ga vsak dan klikne veliko bralcev. Horoskop je bil objavljen na blogu Preberite.si.

8. Kakopak je na lestvici svoje mesto našel tudi uspeh slovenske košarkarske reprezentance in njihov osvojeni evropski naslov. Seveda pa vse ob tem uspehu le ni bilo popolno. Bloger Don Marko M je tako v svojem zapisu izpostavil dva dogodka, ki sta v očeh mnogih malenkost skalila popolno vzdušje ob slavju slovenskih košarkarjev in navijačev.

9. Zelo veliko ljudi je pritegnil tudi blog Alenke Vindiš, ki je v svojem zapisu predstavila test s katerim lahko preverite ali je vaš otrok avtist.

10. Deseterica skoraj nebi bila popolna brez naše Melanie Trump, ki je nenadejano postala prva dama ZDA. O tem, kako je Melania blestela na inavguraciji ameriškega predsednika Donalda Trumpa je pisal novinar in bloger Marijan Zlobec in se zavihtel na deseto mesto letne lestvice.

Seveda smo v minulem letu objavili še mnogo drugih odličnih blogov, zato vas vabimo, da se sprehodite skozi objave na našem mediju in preberete še druge zanimive zapise.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]